Разликата между диодния лазер Prime Lase и останалите диодни апарати в България

В тази статия ще разкрием пред Вас един напълно безопасен, ефективен и дълготраен метод за обезкосмяване – лазерната епилация. Ще Ви посветим в тайната на качествената лазерна епилация и от какво зависи тя. Ще очертаем основните разлики между Prime Lase лазера и останалите лазери, които заливат пазара.

Има една много стара приказка, която гласи: „Разликата е от земята до небето“. Ако трябва да кажем каква е разликата между диодния лазер Prime Lase и останалите апарати за епилация, то отговорът ще точно този: „Разликата е от небето до земята“.

Разбира се, ние ще отговорим доста по-изчерпателно на този въпрос, в следващите редове на тази статия.

Разликата между испанският диоден лазер и останалите китайски или азиатски платформи е в диодните матрици, които лазерът използва. Диодните матрици са изградени от определен брой „бар“-ове с определена мощност. При Prime Lase 1 бар е с мощност от 300 W, a при китайските лазерни технологии 1 бар е с мощност не по-голяма от 50-60 W. Пресмятайки броя на баровете и мощността на всеки един, получаваме разлика наистина от небето до земята. За да бъдат по-достъпни, китайските лазерни платформи използват евтини диодни матрици с малка мощност. Това, разбира се, оказва влияние върху ефекта и трайността от процедурите. Евтините лазерни платформи дават ефект при първа процедура, но след това не се вижда особена разлика. Резултатът, който успяват да постигнат е да забавят растежа на космите, но не и да постигнат цялостно обезкосмяване, което да трае години наред.

Друго много важно нещо, което откроява Prime Lase от останалите на пазара, е гаранцията на импулсите. Производителят на Prime Lase – испанският гигант Cocoon Madical, дава доживотна гаранция на импулсите.

Нискобюджетните лазери имат живот на максимална мощност между 5 и 10 млн. импулси. След като лазерът достигне този брой импулси, зададени от производителя, тези импулси вече не излъчват мощност и съответно не дават резултати.

На кратко, Prime Lase e мощен, безопасен и супер ефективен диоден лазер за епилация.

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация представлява унищожаване на космения фоликул чрез светлинен лъч с високи енергийни стойности, който селективно атакува луковицата на косъма и я разрушава напълно. По този начин космите, които са в анагенна фаза на растеж, изчезват напълно. Ако космите в човешкото тяло бяха непрекъснато в тази фаза, то лазерната епилация щеше да ни отърве от тях само с една процедура. Те обаче преминават през фаза на покой и фаза на опадане, затова е необходим курс от няколко процедури лазерна епилация, за да постигнем около 90% резултати в борбата срещу неприятното окосмяване.

Но това си струва! Струва си да инвестираме време и средства, за да имаме кадифено гладка кожа години наред.

От какво зависи качествената лазерна епилация?

За да бъде ефективна лазерната епилация, не е достатъчно само да проведем целия курс от терапии, назначен ни от нашия терапевт, за да хванем всички косми в активна фаза на растеж. От първостепенно значение е мощността на лазерната технология, с която процедурата се извършва . Тя определя качеството на услугата. Лазерът трябва да е мощен и да произвежда много къси импулси с висока енергия. Колкото по-къси са импулсите, толкова по-бързо топлинната енергия се абсорбира от косъма, достига до луковицата му и унищожава нейната структура. Повечето лазери успяват да загреят косъма за 20ms-50ms. Проучвания на специалисти в областта показват, че дори за толкова кратно време косъма, със своята малка площ, успява  да отдаде част от  топлината. Това води до достигане на ниски енергийни стойности до луковицата, значимо увреждане, но не и до пълно елиминиране. В такъв случай лазерната епилация може да забави растежа на космите, да унищожи някаква част, но не и завинаги да Ви избави от тях.

Ние в лазерен център Ventura работим с PrimeLase, който работи с най-късия импулс – 2 ms. За толкова кратко време лазерът убива луковцита без да отдава топлина на околните тъкани. Той е безкомпромисен по отношение на безопасност и ефективност. Диодният лазер PrimeLase има и най-голямата пикова мощност от 4800 W. Той има широк диапазон на проникване, което гарантира качествена епилация при различни типове кожа и косми.

Ventura избра най-добрия апарат с цел да създаде повече комфорт в живота на нашите клиенти, да им вдъхнем повече увереност, да пестим ценното им време и да им предложим услуги на световно ниво.